7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sok jabłkowy a z niego lody

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

jabłka
ew. mięta świeża lub herbata miętowa

Przygotowanie:

Jabłka myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, przepuszczamy przez sokowirówkę. Jeśli w soku zostaje trochę drobniutkich farfocli, które go lekko zagęszczają, tym lepiej. Lody z takiego soku będą miały lepszą konsystencję - nie będą się w nich tworzyły igiełki lodu! Albo tylko minimalnie.

Ja taki sok, bez rozcieńczania i dodawania cukru, wlewam do foremek na lody (mam takie z Ikei). Do zamrażarki i gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Grażyna: "robię też lody jabłkowo - miętowe, dodając do soku jabłkowego trochę mocnej herbatki miętowej". Ja tej wersji nie próbowałam - myślę że ze względu na dodatek wody mogą się w nich robić igiełki lodu. A może nie :)
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2010-09-23 18:26:44.134
Źródło/autor przepisu: pomysł pochodzi z Grażyna gotuje: http://oswajamy-kuchenke-mikrofalowa.bloog.pl/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl/deserek truskawkowy, a z niego lody (wegańska & RAW)
Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska)
Power sok: marchewkowo-jabłkowy z buraczkiem (wegańska)
Sok z marchwi (wegańska)
Lody truskawkowe (lakto-wege)
Lody bananowe (wegańska & RAW)
Sok ananasowo-bananowy (wegańska)
Sok malinowy na zimę (wegańska)
Sok z pomidorów i cebuli (wegańska)
Wzmacniający sok pokrzywowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas