7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa meksykańska z puszek

Pyszna zupa meksykańska z warzywami, na ostro.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

puszka czerwonej fasoli
puszka białej fasoli
puszka groszku
puszka kukurydzy
papryka
cebula
olej do smażenia
bulion lub 1-2 kostki warzywne
gęsty przecier pomidorowy (polecam Dawtona)
czosnek
curry
chili
ew. inne przyprawy

Przygotowanie:

Na patelni smażymy paprykę i cebulę.

Zagotowujemy w garnku wodę z kostką warzywną (lub dwiema), dodajemy przecier, czerwoną fasolę z zalewą i resztę warzyw bez zalewy. Gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Dodajemy cebulę i paprykę wraz z olejem do zupy. Przyprawiamy czosnkiem, curry, chili i innymi przyprawami wedle uznania :)
Nadesłał(a) ~vampirearistocratt, dnia: 2010-09-29 16:35:52.747
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka meksykańska z puszek z marynowaną cebulką, papryką i serem (bez ograniczeń)
Puszek (ovo-wege)
Meksykańska zupa fasolowa (frijoles charros) w wersji wegetariańskiej (wegańska)
Zupa meksykańska na zimno (chłodnik pomidorowy z selerem naciowym i tabasco) (wegańska & RAW)
Kotlety meksykańskie (ovo-wege)
Sałatka meksykańska (lakto-wege)
Tortilla meksykańska (placki) (lakto-wege)
Ryż z sosem meksykańskim (wegańska)
Gołąbki "meksykańskie" pieczone (ovo-wege)
Sałatka a la Anetek - meksykańska (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas