7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Spaghettini z zasmażką z czosnkiem i chili

Jedna porcja: 30,9 g tłuszczu; 2916 kJ (697 cal).



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

375 g makaronu spaghettini (cienkie spaghetti)
1/3 szklanki oliwy (80 ml)
50 g masła (można zastąpić większą ilością oliwy)
4 rozgniecione rąbki czosnku
4 świeże drobno posiekane czerwone papryczki chili bez pestek
2 szklanki bułki tartej (140 g)
1/2 szklanki grubo poszatkowanej natki pietruszki
2 łyżeczki drobno startej skórki cytryny

Przygotowanie:

Ugotuj makaron al dente. Odcedź.

W międzyczasie na dużej patelni podgrzej połowę oliwy z masłem. Gdy masło się rozpuści, dodaj czosnek, papryczki chili i bułkę tartą. Smaż, mieszając, aż bułka lekko się zarumieni.

W dużej misce zmieszaj odcedzony gorący makaron z zasmażką i pietruszką. Dodaj skórkę cytryny i resztę oliwy.
Nadesłał(a) Irokezik91, dnia: 2010-10-03 20:59:47.316
Źródło/autor przepisu: Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" Kuchnia włoska
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron ze szparagami, czosnkiem i chili (wegańska)
Spaghetti z czarnymi i zielonymi oliwkami, chili i czosnkiem (wegańska)
I zasmażka! (lakto-wege)
"Azjatycki" sos z masła orzechowego - z sosem sojowym, limonką, czosnkiem i chili (wegańska)
Wegetariańskie chili (wegańska)
Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Gulasz sojowy - chili :) (wegańska)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)
Zupa z soczewicy z zasmażką i chlebem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas