7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chutney jabłkowy z rodzynkami

Kuchnia australijska.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: ok. 1 litr chutneyu

5 zielonych jabłek
filiżanka jasnych rodzynek
filiżanka ciemnych rodzynek
2 posiekane cebule
2 zmiażdżone ząbki czosnku
ćwierć filiżanki imbiru kandyzowanego (posiekanego, smażonego w cukrze)
0,5 l jasnego octu winnego
2 filiżanki brązowego cukru
2 łyżki nasion białej gorczycy
łyżka zmielonego ziela angielskiego
sól

Przygotowanie:

Jabłka obrać, pozbawić nasion i pokroić w kawałki.

Wszystkie składniki oprócz soli włożyć do dużego rondla i podgrzewać mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować - od czasu do czasu mieszając - przez około dwie godziny, aż płyn odparuje, a chutney zgęstnieje. Doprawić do smaku solą.

Gotowy chutney zdjąć z ognia i gorący przekładać do wyparzonych słoików. Szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos cebulowy z rodzynkami (chutney) (wegańska)
Chutney śliwkowo-cebulowy z rodzynkami (do słoików) (wegańska)
Chutney jabłkowy z cynamonem, goździkami i cayenne (wegańska)
Mus jabłkowy zapiekany z rodzynkami (bez ograniczeń)
Gulasz Zosi - cukiniowo-jabłkowy z papryką i rodzynkami (wegańska)
Chutney z pomidorów (wegańska)
Chutney brzoskwiniowy (wegańska)
Chutney z gruszek (wegańska)
Kulkowy chutney z dyni (wegańska)
Chutney imbirowy do słoików (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas