7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Lazurowe spaghetti

Przepis dostałam od swojej znajomej z roku (pozdrawiam Ew;)). Stwierdzam, że czegoś tak aromatycznego nie jadłam już dawno. Co więcej, przygotowanie zajmuje maxymalnie 30 minut. Zresztą zachwyt mojego mięsożernego J. jest chyba najlepszym świadectwem na doskonałość tej potrawy.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

300 g makaronu spaghetti
sól
200 g sera pleśniowego Lazur (ja użyłam Blue)
około połowy główki czosnku
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować i osączyć. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Całość przez chwile smażyć uważając, aby czosnek się nie przypalił. Dodać pokrojony w kostkę Lazur i wrzucić makaron. Całość mieszać do momentu aż ser się ładnie rozpuści.

Wskazówki i uwagi:

W komplecie z białym winem nie tylko smakuje wybornie, ale i świetnie nadaje się na romantyczną kolację "tylko we dwoje";)
Nadesłał(a) dak0ta, dnia: 2010-10-13 19:10:56.892
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska)
Spaghetti cebulowe (lakto-wege)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Spaghetti z dynią (wegańska)
Spaghetti Habanero (wegańska)
"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Spaghetti tri colores (wegańska)
Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege)
Makaron spaghetti z ziołami (lakto-wege)
Spaghetti z cukinią i ciecierzycą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas