7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sorbet z kiwi

Kuchnia australijska.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

6 sztuk dojrzałych owoców kiwi
12-15 dag surowego (nierafinowanego) cukru
sok wyciśnięty z 2 dużych cytryn
łyżeczka otartej skórki z cytryny (umytej i sparzonej)

Przygotowanie:

1. Kiwi obrać ze skórki, pokroić w kawałki i zmiksować na puree.
2. Cukier dodać do 250 ml wrzącej wody, rozpuścić, gotować przez pięć minut i ostudzić.
3. Do owoców dodać ostudzony syrop oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszać i wstawić do zamrażalnika.
4. Kiedy sorbet stanie się półpłynny, wyjąć go z lodówki i dokładnie ubić. Wstawić z powrotem - do całkowitego zamrożenia.

Wskazówki i uwagi:

Sorbet można również przyrządzić przy użyciu maszynki do lodów.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sorbet truskawkowy (wegańska)
Sorbet owocowy (wegańska & RAW)
Sorbet z mango (wegańska)
Napój "sorbet "arbuzowy (wegańska)
Pyszny sorbet malinowy (wegańska & RAW)
Lody arbuzowe (sorbet) (wegańska & RAW)
Sorbet bananowo-truskwkowo-miętowy (wegańska & RAW)
Mus kiwi-jabłko (lakto-wege)
Placek biszkoptowy z kiwi (bez ograniczeń)
Kiwi w miętowym syropie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas