7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Czosnkowa pasta z awokado z limonką i bazylią

Zielona pasta z awokado i bazylii - nadaje się doskonale jako smarowidło do kanapek.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

awokado dowolnych rozmiarów
mały ząbek czosnku
mała garść liści bazylii
łyżeczka soku z limonki
odrobina oliwy aromatyzowanej
świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Kawałki obranego awokado miksuję w blenderze. Dodaję zmiażdżony czosnek, bazylię, sok z limonki, oliwę i pieprz, mieszam całość widelcem. Tak przygotowana pasta to idealny dodatek na kanapki.

Wskazówki i uwagi:

Dodając składniki należy pamiętać że:
- czosnek rzadko kiedy jest tak wyraźny jak w połączeniu z awokado. Dlatego dodajmy najwyżej jeden ząbek - zbyt duży może przypomnieć o sobie wiele razy w ciągu dnia.
- aromatyzowana oliwa, zwłaszcza ta zrobiona samodzielnie, sprawdzi się tu znacznie lepiej niż przy smażeniu.
Nadesłał(a) spellman, dnia: 2010-11-24 22:54:30.219
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


robię taką tyle, że bez bazylii a z dodatkiem chilli jeśli mam. pyszne, nie raz zjadam samo sama:P aha! i nie miksuję. wybieram dojrzałe miękkawe awokado, wtedy samo się rozpaćkuje pod widelcem :)
MEDeah 2012-05-23 16:58:41.47


pycha, tylko ja zrobiłam ze świeżym rozmarynem bo bazylia wyszła. I z tym czosnkiem to prawda, dałam jeden ząbek i było za dużo - teraz używam tylko pół i jest w sam raz :)
Polis 2011-11-16 14:26:23.894

zrobiłam , dobre , takie "Szrekowe".
Czosnek zesmażyłam wcześniej odrobinę , i dałam pomidora suszonego z oleju. Taki jeden został więc go wzięłam.
Zesmażony czosnek nie zostawia takigo zapachu póżniej ,a i sam taki podsmażony jest bardzo ciekawy w smaku.
monika77 2010-11-27 14:43:32.459

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czosnkowe masło z awokado (wegańska)
Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege)
"Jajeczna" pasta z awokado (wegańska)
Pasta z awokado z cebulką (wegańska)
Pasta awokado z rzodkiewką (wegańska)
Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska)
Masło (pasta) z awokado (wegańska)
Pasta z soczewicy z duszoną cebulką i bazylią (wegańska)
Prościutka pasta z soczewicy z bazylią i oregano (wegańska)
Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas