7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Guacamole de la Mixteca (z cebulą, świeżą kolendrą i ostrymi papryczkami)

Zbyszek: "Mixteca to region Meksyku. Przepis sprawdzony z powodzeniem wiele razy!"
Świetny dip jak i pasta do pieczywa.




Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

4 duże, dojrzałe (miękkie) awokado
1 filiżanka drobno posiekanej białej cebuli
1/2 filiżanki drobno posiekanej świeżej kolendry (listki podobne do pietruszki, ale jakiż inny zapach!!!!)
kilka małych, średnio ostrych papryczek (serranos albo jalapeno)
łyżka soku z cytryny
sól

Przygotowanie:

Miąższ awokado rozdrobnić, rozgnieść z solą, wymieszać z drobno wymieszanymi papryczkami i pozostałymi składnikami.

Wskazówki i uwagi:

Sos jest mało kolorowy, zielonkawy, więc polecana jest dekoracja: posiekane pół pomidora...
Nadesłał(a) admin, dnia: 2010-11-24 23:17:45.907
Źródło/autor przepisu: "The taste of Mexico", autorka Patricia Quintana. Przepis przeniesiony z komentarza Zbyszka do http://puszka.pl/przepis/1499-sos_guacamole.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW)
Sos guacamole z mieloną kolendrą (wegańska & RAW)
Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska)
Zupa morska z glonami i świeżą kolendrą (wegańska)
Leczo (na ostro z papryczkami piri piri i habanero) (wegańska)
Frytki po tatarsku - z cebulą i kolendrą (wegańska)
Guacamole (wegańska & RAW)
Ostra sałatka z ziemniakami, jajkiem i marynowaną w chilli cebulą (bez ograniczeń)
Guacamole z chilli (wegańska & RAW)
Śmietanowe guacamole (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas