7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bardzo tradycyjna surówka z kiszonej kapusty z majerankiem

Tę surówkę robiła moja mama, robię ja, dzieci głównie jedzą.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

dobra kiszona kapusta
cebula
jabłko
majeranek
olej
ew. marchew
ew. cukier

Przygotowanie:

Do kapustki dodać: posiekaną cebulę, starte na tarce lub posiekane jabłko, majeranek i olej. Można lekko posypać cukrem, można dodać startą marchew. Wszystko wymieszać i odstawić - niech sobie trochę odpocznie i "przegryzie się".

Wskazówki i uwagi:

- Proporcje składników wg uznania i smaku, a także wielkości dodatków. Po prostu trzeba próbować zaczynając od dodawania mniejszej cebuli, mniejszej ilości oleju, mniejszej szczypty majeranku itd. Dołożyć i dosypać można zawsze.
- Jeżeli kapusta bardzo mokra, lepiej odcisnąć. Jeżeli za kwaśna, można przepłukać wodą i odcisnąć.
- Surówka dobra także na drugi dzień po wypoczynku w lodówce.
Nadesłał(a) olka50, dnia: 2010-12-06 21:07:56.577
Źródło/autor przepisu: moja mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z kapusty kiszonej i mango (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej i marchwi (wegańska & RAW)
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkami i konfiturą porzeczkową (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i olejem orzechowym (wegańska)
Surówka z kapusty świeżej lub kiszonej z różnymi kiełkami (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej (wegańska & RAW)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i ogórkiem kiszonym (wegańska & RAW)
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i ogórkiem kiszonym (wegańska & RAW)
Surówka z cykorii z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i kapustą kiszoną (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas