7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sernik jagodowy z tofu na zimno, z jagodową galaretką

Szybki serniczek bez pieczenia.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

masa:
ok. 250 g tofu
ok. 1/2 szklanki kaszy manny
ok. 1 szklanki mleka sojowego (może być woda)
1/2 szklanki cukru lub innego słodu
1/2 cytryny
1 szklanka jagód (ja kupiłam jagody w soku, w słoiku)
ok. 1 szklanki soku jagodowego
5 łyżeczek agar agar
cukier waniliowy

spód:
herbatniki wegańskie
albo kruche ciasto (mąka, olej, cukier - ja robię na oko, ale przepis na pewno można znaleźć na tej stronie)

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy z mlekiem tak żeby była bardzo gęsta. Studzimy i dodajemy do zmielonego tofu. Następnie dajemy cukier, sok z cytryny i jagody (kilka jagód zostawiamy na wierzch). Sok jagodowy gotujemy z agarem ponad 10 min., kilka łyżek dodajemy do masy.

Dno blachy wykładamy herbatnikami lub pieczemy cieniutkie kruche ciasto. Na to wykładamy masę, na masę wylewamy sok z agarem i kilkoma jagódkami. Studzimy, wstawiamy na kilka godzin do lodówki i cieszymy się kolorem i smakiem. Smacznego.
Nadesłał(a) bronia, dnia: 2010-12-15 21:28:28.426
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wegański sernik na zimno z galaretką i malinami (wegańska)
Koktajl jagodowy (lakto-wege)
Mrożone jagodowe (wegańska+miód)
Koktajl jagodowo-truskawkowy (lakto-wege)
Jagodowo-truskawkowy deser (wegańska)
Niebieski koktajl jagodowy (lakto-wege)
Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska)
Lody bananowo-jagodowe (wegańska)
Kuskus po izraelsku (z owocami jagodowymi) (wegańska)
Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas