7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos pieczarkowy ze smietaną

Sos pieczarkowy do makaronu, ziemniaków, ryżu lub jako dodatek do kotlecików :)

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

ok. 400 g pieczarek
1 duża cebula
oliwa do smażenia
sól
pieprz
ok. 1 szkl. wody
śmietana 18%
łyżeczka mąki

Przygotowanie:

Pieczarki i cebulę podsmażamy na osobnych patelniach przez parę minutek dopóki cebulka nie zrobi się miękka. Później wszystko wrzucamy na jedną dużą patelnię, doprawiamy i dodajemy szklankę wody (tylko nie za dużo) po czym dusimy ok. 15-20 minut.

Pod koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki, czekamy i trzymamy na ogniu do zagotowania się. Smacznego :)
Nadesłał(a) samiris, dnia: 2010-12-28 19:28:46.479
Źródło/autor przepisu: mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pęczak z sosem pieczarkowym (lakto-wege)
Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege)
Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege)
Orkisz z sosem pieczarkowym (wegańska)
Sos P. (pieczarkowo-porowy) (wegańska)
Sos pieczarkowy z soczewicą (wegańska)
Sos pieczarkowo-soczewicowy (wegańska)
Kostka sojowa w sosie pieczarkowym (wegańska)
Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska)
Spaghetti w sosie kremowo-pieczarkowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas