7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa warzywna z ryżem

Kuchnia francuska.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

2 marchwie
rzepa (zamiennie można wiosną zastosować kalarepę, a zimą - czarną rzodkiew)
por
nieduży korzeń selera
4 czubate łyżki ryżu
sól
czarny pieprz

Przygotowanie:

Marchew i rzepę pokroić w kostkę, pora w plasterki, a korzeń selera przekroić na ćwiartki.

Warzywa włożyć do rondla i podgrzewać mieszając przez 5 minut. Zalać 2,5 litra wrzącej wody, wsypać ryż i przyprawy. Gotować bez przykrycia na małym ogniu przez godzinę.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

A może warzywny ryż curry? (wegańska)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Surowa zupa warzywna (wegańska & RAW)
Zupa cieciorkowa z sokiem warzywnym (wegańska)
Zdrowa zupa warzywna na chłodno (wegańska & RAW)
Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege)
Zupa nic z ryżem (bez ograniczeń)
Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska)
Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska)
Zupa warzywna z kaszą jaglaną "zabielana" (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas