7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa-krem ziemniaczana z zieleniną (zielonymi warzywami)

Kuchnia francuska.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

duży pęk zieleniny:
- szpinak
- estragon
- pietruszka
- sałata
- szczaw
2,5 łyżki masła
6 ziemniaków
pół szklanki śmietanki
do posypania: kilka gałązek świeżej trybuli ogrodowej (w ostateczności można poprzestać na mieszance pół na pół natki pietruszki i koperku)

Przygotowanie:

Zieleninę umyć, posiekać, włożyć na roztopione w rondlu masło i zalać 2,5 litra wody. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować bez przykrycia przez godzinę.

Po tym czasie przetrzeć zupę przez sito (lub zmiksować) i ponownie wstawić na ogień. Podgrzewać przez 15 minut. Przed podaniem polać śmietanką (można zwiększyć jej ilość) i posypać trybulą.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielona zupa-krem jarzynowa z zielonymi szparagami i groszkiem (wegańska)
Zupa-krem z warzyw śnieżnych (lakto-wege)
Orientalna, orzechowa quinoa z zielonymi warzywami (wegańska)
Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska)
Korzenna zupa-krem ze strączkowców i mieszanych warzyw (wegańska)
Sałatka ziemniaczana z zieleniną i czosnkiem (bez ograniczeń)
Sałatka ziemniaczana z groszkiem, zielonymi szparagami lub selerem naciowym (wegańska)
Buraczane łódki w szuwarach - zupa krem ziemniaczany dla dzieciaków (wegańska)
Krem z warzyw (wegańska)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas