7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pufki z ziemniaków



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

1 litr przepuszczonych przez praskę lub dokładnie utłuczonych gotowanych ziemniaków
3 łyżkami masła + jeszcze trochę do smarowania pufek
1/4 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczką soku z cebuli
sól
1/2 filiżanki przegotowanego mleka
3 żółtka
2 papryczki pepperoni (osuszone, pozbawione szypułek i nasion i bardzo drobniutko posiekane)
tłuszcz do pieczenia

Przygotowanie:

Ziemniaki wymieszać z masłem; doprawić białym pieprzem, sokiem z cebuli i solą do smaku. Dodać mleko, żółtka oraz papryczki pepperoni. Bardzo dokładnie wymieszać i wyciskać pufki na natłuszczoną blachę, najlepiej za pomocą szprycy do dekoracji tortów (zaopatrzonej w końcówkę z dużym otworem). Pufki powinny mieć wielkość i kształt małych bezików. Każdą posmarować roztopionym masłem i piec do lekkiego zrumienienia, grzejąc od góry. Podawać natychmiast.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szaszłyki z ziemniaków (wegańska)
Stare ziemniaki (lakto-wege)
Ziemniaki po żydowsku (lakto-wege)
Ziemniaki po australijsku (lakto-wege)
Ziemniaki w karmelu (wegańska)
Ziemniaki z pomidorami (wegańska)
Majonez z ziemniaków (wegańska)
Pieróg z ziemniakami (wegańska)
Ziemniaki w ziołach (wegańska)
Kotlety z ziemniaków (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas