7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Niby-ser z cukinii, do pizzy i zapiekanek

Rewelacyjny. Idealny na pizzę czy zapiekanki dla tych, którym nie uśmiecha się wydać kilkanaście złoty na kostkę wegańskiego sera. Im dłuższe wiórki cukinii utrzemy na tarce, tym bardziej będzie się ciągnął. Polecam wypróbować!

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

kawałek cukinii (ok. 15 cm)
1/2 szkl. mleka roślinnego
1 łyżka musztardy
szczypta kurkumy dla koloru

Przygotowanie:

Cukinię zetrzeć na drobnych oczkach i posypać nią potrawę. Następnie ubić blenderem mleko z musztardą i kurkumą, otrzymaną mieszanką polać cukinię, całość wstawić do piekarnika na 15 min.
Nadesłał(a) truscaveczka, dnia: 2011-02-05 19:36:17.313
Źródło/autor przepisu: pomysł własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

niezłe:)
aga_lub_marcin 2012-02-09 21:33:16.522

świetny pomysł! Troszkę więcej musztardy i kurkumy i jest bardziej 'serowe'
wima 2011-05-19 12:38:36.48

Nie wygląda ani nie smakuje jak ser ale nawet smaczne:)
jazgottt 2011-02-23 17:57:36.855

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos orzechowo-pietruszkowy genialny do pizzy, zapiekanek itp. (wegańska)
Niby-ser (wegański) (wegańska)
Krążki z cukinii z serem i orzechami (lakto-wege)
Panierowana cukinia z żółtym serem (bez ograniczeń)
Cukinia nadziewana pomidorami pod serem wędzonym (lakto-wege)
Niby paprykarz (wegańska)
Niby wuzetka (wegańska)
Na niby pasta z ryby (wegańska)
Szybka zupa-krem z cukinii z serem żółtym lub fetą (lakto-wege)
Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas