7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bisque (kremowa zupa) z patisonów i marchwi

Zupa na zimno - jak raz na gorące dni. Kuchnia francuska.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

3 małe, żółte patisony
2 średnie, młode marchewki
1 średnia cebula
1/2 litra bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki soli
3/4 puszki niesłodzonego skondensowanego mleka [w wersji wegańskiej można zastąpić mlekiem roślinnym, choć jest rzadsze]
+ natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Patisony i marchewki pokroić w plasterki, cebulę posiekać. W dwulitrowym rondlu wymieszać pokrojone warzywa, zalać je bulionem i posolić. Zagotować, zmniejszyć płomień, przykryć i dusić przez 15-20 minut, do miękkości marchwi.

Wtedy zdjąć z ognia i zmiksować. Dodać mleko, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki.

Podawać oziębione i posypane posiekaną natką pietruszki.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege)
Zupa krem z marchwi (wegańska)
Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym (lakto-wege)
Kremowa zupa szpinakowa z sokiem z cytryny (lakto-wege)
Kremowa zupa z cukini i ziemniaków z dodatkiem czosnku (wegańska)
Zupa krem z marchwi i ziemniaków (lakto-wege)
Zupa-krem z soczewicy i marchwi z kukurydzą (wegańska)
Zupa-krem z marchwi i kaszy jaglanej (wegańska)
Kremowa zupa jarzynowo-grzybowa ze świeżych maślaków lub prawdziwków (lakto-wege)
Kremowa zupa owocowa z suszonych śliwek i soku wiśniowego (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas