7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cytrynowo-jogurtowe babeczki



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 12 babeczek

1/3 szkl. oleju
1/4 szkl. mleka roślinnego
1 kubek jogurtu sojowego naturalnego (ja używam joya, który ma 150 g)
2 łyżki skórki cytrynowej
kilka kropel soku z cytryny
1 łyżeczka aromatu waniliowego
1 szkl. cukru

2 szkl. mąki
3/4 łyżeczki sody
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy za pomocą widelca: olej, mleko, jogurt, skórkę z cytryny, sok, aromat i cukier. W drugiej misce przesiewamy mąkę, dodajemy sodę i proszek. Obie mikstury mieszamy ze sobą. Za pomocą łyżki ciasto przekładamy do foremek.

Pieczemy 30-35 min. w 180°C. Smacznego:)

Wskazówki i uwagi:

Jogurt Joya kupić można w "Piotrze i Pawle" w cenie około 3 zł za kubeczek.

Do pieczenia babeczek polecam silikonowe foremki, dużo łatwiejsze w obsłudze i nie ma zakalców, a po upieczeniu łatwo odchodzą.
Nadesłał(a) veganjihad, dnia: 2011-02-09 16:19:50.501
Źródło/autor przepisu: www.vegweb.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zamiast babeczek można zrobić z tego ciasto lub babkę, która to idealnie pasować będzie do czasu wielkanocnego.
veganjihad 2011-09-03 17:36:10.483

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babeczki cytrynowe (wegańska)
Babeczki dyniowo-cytrynowe (wegańska)
Cytrynowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki (wegańska)
Owocowe babeczki (wegańska)
Babeczki z rabarbarem (ovo-wege)
Babeczki biszkoptowe (ovo-wege)
Babeczki kokosowe (bez ograniczeń)
Babeczki śmietankowe (bez ograniczeń)
Babeczki waniliowe (bez ograniczeń)
Babeczki truskawkowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas