7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kuleczki-pulpety sojowe w stylu azjatyckim

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [6]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2 szklanki ugotowanej proteiny sojowej
cebula
2 ząbki czosnku
jajko lub dla wegan coś w zastępstwie (np. mąka kukurydziana)
kumin
tikka lub inna mieszanka curry
sól
pieprz cytrynowy
bułka tarta
kilka łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić, dokładnie odsączyć z tłuszczu i dodać do granulatu sojowego razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, przyprawami i bułką tartą w takiej ilości, aby z masy łatwo dało się ulepić kuleczki.

Ulepione kulki obtoczyć w oleju (najłatwiej nalewając parę łyżek oleju do filiżanki) i wstawić do piekarnika. Piec w 180°C około 20 minut.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2011-03-07 21:26:59.309
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ociupinkę ;)
Etain 2015-02-25 03:32:21.88

hej no, edukujemy geograficznie ociupinke ;)
~ksz 2012-03-14 22:13:00.005

kurcze, ale wy macie problemy.. ;)
ryfka 2012-03-14 18:55:11.619

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pulpety sojowe w sosie pomidorowym (ovo-wege)
Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej) (wegańska)
Ryż w stylu azjatyckim - z groszkiem, kukurydzą, papryką i masą przypraw (wegańska)
"Azjatycki" sos z masła orzechowego - z sosem sojowym, limonką, czosnkiem i chili (wegańska)
Pulpety ryżowe z soczewicą (bez ograniczeń)
Rafaello (kuleczki) (wegańska & RAW)
Azjatycki ryż z rodzynkami i kurkumą (wegańska)
Duszona rzodkiew azjatycka (daikon) (lakto-wege)
Tofu w stylu meksykańskim (wegańska)
Kuleczki brokułowo-arachidowe (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas