7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gazpacho z Malagi - na bulionie, z ogórkiem, pomidorem i ryżem (wg przepisu Alicji B. Toklas)

Zupa na zimno - jak raz na gorące dni.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 filiżanki przecedzonego bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
1 duża biała cebula
sól

duży pomidor
mały ogórek
1/2 średniej czerwonej papryki
4 łyżki ugotowanego na sypko ryżu
4 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Zaczynamy od przygotowania wywaru z warzyw (według własnych upodobań, może być z kostki). Gotujemy w nim czosnek i cebulę. Gdy cebula stanie się miękka, wyjmujemy ją z wywaru, podobnie jak czosnek.

Do ostudzonego wywaru dodajemy warzywa - obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w drobną kostkę. Oprócz tego dorzucamy ryż i oliwę. Wszystko starannie i energicznie mieszamy, odstawiamy do schłodzenia. Podajemy bardzo zimne.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)
Gazpacho z Kordoby - z ogórkami i czosnkiem (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege)
Gazpacho z Segowii doprawione kuminem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)
Turecki cacik (wg przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege)
Grecka tarata (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege)
Gazpacho - przepis ogólny (wegańska)
Bulion suchy z pomidorów (wegańska)
Ryż po filipińsku - na bulionie i czosnku (wegańska)
Gazpacho pomidorowe na bulionie, z dodatkiem selera naciowego (wg. "Better Homes & Gardens") (wegańska)
Brązowy ryż z glonami - przepis podstawowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas