7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gazpacho z Malagi - na bulionie, z ogórkiem, pomidorem i ryżem (wg przepisu Alicji B. Toklas)Zupa na zimno - jak raz na gorące dni.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób4 filiżanki przecedzonego bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku 1 duża biała cebula sól duży pomidor mały ogórek 1/2 średniej czerwonej papryki 4 łyżki ugotowanego na sypko ryżu 4 łyżki oliwy Przygotowanie:Zaczynamy od przygotowania wywaru z warzyw (według własnych upodobań, może być z kostki). Gotujemy w nim czosnek i cebulę. Gdy cebula stanie się miękka, wyjmujemy ją z wywaru, podobnie jak czosnek.
Do ostudzonego wywaru dodajemy warzywa - obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w drobną kostkę. Oprócz tego dorzucamy ryż i oliwę. Wszystko starannie i energicznie mieszamy, odstawiamy do schłodzenia. Podajemy bardzo zimne.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)Gazpacho z Kordoby - z ogórkami i czosnkiem (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege) Gazpacho z Segowii doprawione kuminem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska) Turecki cacik (wg przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege) Grecka tarata (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege) Gazpacho - przepis ogólny (wegańska) Bulion suchy z pomidorów (wegańska) Ryż po filipińsku - na bulionie i czosnku (wegańska) Gazpacho pomidorowe na bulionie, z dodatkiem selera naciowego (wg. "Better Homes & Gardens") (wegańska) Brązowy ryż z glonami - przepis podstawowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |