7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grecka tarata (wg. przepisu Alicji B. Toklas)

Zupa na zimno - jak raz na gorące dni



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 8 osób

3 zielone papryki
6 niedużych bakłażanów
6 łyżek oliwy z oliwek
4 filiżanki gęstego jogurtu

przyprawy: łyżeczka soli, pół łyżeczki czarnego pieprzu, szczypta cayenne, szczypta suszonej mięty oraz 2 zmiażdżone ząbki czosnku

Przygotowanie:

Papryki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i drobno posiekać. Podobnie przygotować bakłażany. Warzywa smażyć na niewielkim ogniu na oliwie z oliwek; często mieszać.
Gdy będą już zupełnie miękkie, dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę (można zmiksować).

Pod koniec doprawić.
Przed podaniem silnie oziębić.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Turecki cacik (wg przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege)
Gazpacho z Kordoby - z ogórkami i czosnkiem (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (lakto-wege)
Gazpacho z Malagi - na bulionie, z ogórkiem, pomidorem i ryżem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)
Gazpacho z Segowii doprawione kuminem (wg przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)
Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)
"Buraczkowa" sałatka grecka (lakto-wege)
Sałatka grecka (horiatiki) (wegańska)
Gazpacho - przepis ogólny (wegańska)
Chleb - przepis uniwersalny (wegańska)
Gofry - precyzyjny przepis (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas