7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gulasz z fasolki szparagowej z papryką

W sam raz na kolację lub jako dodatek do kaszy, ryżu itp.

Średnia ocena: [4.25 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1/2 kg fasolki szparagowej
1/2 papryki czerwonej
1 cebula
250 g pomidorów
olej do smażenia
sól
pieprz
bazylia
1 op. śmietany 18% (ja dałam tylko trochę do zabielenia)

Przygotowanie:

Podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Dodać: paprykę pokrojoną w paseczki, fasolkę pokrojoną na kawałki i dusić z 10 min.

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, dodać do reszty, dusić kilka minut. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią, zabielić śmietaną, potrzymać jeszcze chwilę na ogniu i wcinać.
Nadesłał(a) sunflower_ren, dnia: 2011-04-17 12:47:14.709
Źródło/autor przepisu: Orlińska B.: Najlepsze dania jarskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bez zabielenia też jest ok, ale ze śmietaną delikatniejsze i takie bardziej kremowe. Myślę, że z powodzeniem można by użyć mleka koko :) Muszę spróbować czy wyjdzie zjadliwe ;]
sunflower_ren 2011-05-04 08:44:35.551

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw (wegańska)
Gulasz bengalski (z ziemniaków, dyni, bakłażana i groszku lub fasolki szparagowej) (wegańska)
Paella z bobem, fasolką szparagową i papryką (wegańska)
Sałatka brokułowa z fasolką szparagową, papryką i warzywami konserwowymi (lakto-wege)
Zielona soczewica z ryżem, papryką, kukurydza i fasolką szparagową (lakto-wege)
Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska)
Gulasz z fasolki i kuskusu (wegańska)
Gulasz sojowy po węgiersku z papryką (wegańska)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas