7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kolorowa "meksykańska" sałatka z brokułem i warzywami konserwowymi

Bardzo smaczna:)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 5

brokuł
puszka mieszanki meksykańskiej (u mnie D'aucy) lub własna kompozycja warzyw:
- kukurydza
- czerwona papryka
- zielony groszek
papryka czerwona (1/2)
cebula
pieczarki marynowane (kilka szt.)
ogórek konserwowy (2 szt.)

1/2 jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnek
ew. papryczka jalapeno (ja dodałam trochę takiej ze słoika krojonej w zalewie)
sól
pieprz
ew. inne przyprawy

Przygotowanie:

Brokuła gotujemy kilka minut (lepiej żeby był twardszy, bo się rozpada i brzydko wygląda). Paprykę kroimy w większe paseczki, resztę składników w kostkę. Na końcu wlewamy jogurt, czosnek i przyprawiamy. Smacznego :)
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2011-04-20 21:45:42.943
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z ryżu i warzyw konserwowych (ovo-wege)
Sałatka z brokułów, jajek i warzyw konserwowych (ovo-wege)
Sałatka meksykańska (lakto-wege)
Sałatka kolorowa (bez ograniczeń)
Sałatka a la Anetek - meksykańska (bez ograniczeń)
Sałatka patentowa z sałaty lodowej z warzywami konserwowymi, fasolką i papryką (lakto-wege)
Sałatka brokułowa z fasolką szparagową, papryką i warzywami konserwowymi (lakto-wege)
Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
"Meksykańska" zapiekanka ryżowa z warzywami (wegańska)
Sałatka z brokułem i pieczarkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas