7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Relatywna pieczona marchewka z czosnkiem i ziołami

Średnia ocena: [4.5 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchewka
oliwa z oliwek lub inna, w zależności od pożądanego smaku
rozmaryn (suszony lub świeży) albo kmin rzymski
czosnek

Przygotowanie:

Marchewkę obrać, pokroić (kształt dowolny, byle nie za grubo ;) , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać kilkoma łyżkami oliwy, posypać ziołami, dodać czosnek w ząbkach, pokrojony albo cały, nawet w łupinach. Wszystko razem przemieszać.

Pieczemy ok. 30 min. w piekarniku ustawionym na ok. 180°C.

Wskazówki i uwagi:

Można kombinować dodatkowo z miodem, chili w proszku.
Nadesłał(a) astralia, dnia: 2011-04-28 22:31:44.241
Źródło/autor przepisu: http://whale-mur.soup.io/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Marchewka bardzo mi smakowała - jeszcze w takiej postaci jej nie próbowałam. Świetna jako dodatek do ziemniaków i kotletów sojowych. Ja kroję przeważnie na plasterki dość cienkie, bo najlepsza jest taka trochę przepieczona:)
Irre 2013-01-20 12:03:33.924

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kostka ziemniaczana pieczona z czosnkiem, ziołami i pomidorem (wegańska)
Marchewka pieczona - prosto i czarująco (wegańska)
Zupa sojowa z ziołami i czosnkiem (wegańska)
Soja w sosie pomidorowym z czosnkiem i ziołami (wegańska)
Sałatka "cztery ziarna" z czosnkiem i ziołami (wegańska)
Sos pomidorowy z cebulą, czosnkiem i ziołami (wegańska)
Krem (pasta) z awokado z czosnkiem i ziołami (wegańska)
Sałatka z bobu z czosnkiem, winegretem i ziołami (wegańska)
Pasta z pieczonego bakłażana z czosnkiem i oregano (wegańska)
Pieczona papryka marynowana w oliwie z czosnkiem (w słoikach) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas