7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczarki faszerowane jajkiem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

6 dużych pieczarek
cebula
2 jajka
łyżka chudej śmietany
łyżeczka natki pietruszki
sól
pieprz
łyżeczka oliwy do smażenia

Przygotowanie:

1. Ogonki pieczarek posiekać i podsmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą.
2. Jajka ugotować na twardo, rozgnieść widelcem, wymieszać z cebulą i ogonkami pieczarek, dodać śmietanę i posiekaną pietruszkę, przyprawić.
3. Masą nafaszerować kapelusze pieczarek, upiec w piekarniku (ok. 15 minut) lub na patelni bez tłuszczu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-06-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dobre :)
~Włodek 2012-06-07 18:21:34.036

moga byc ale nie lubie tego
~kozak 2012-01-28 17:31:46.182

Dzisiaj wypróbuję :) Zapowiada się smakowicie :)
~Eliza 2011-12-31 14:54:30.195

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Kotleciki z pieczarek i jajek (ovo-wege)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką (bez ograniczeń)
Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas