7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta z cebuli, kiełków słonecznika i pokrzywy

Pasta do chleba. Idealna na wiosnę, gdy rosną pokrzywy.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki zwykłych lub podkiełkowanych nasion słonecznika
2 szklanki drobno posiekanej cebuli
2 marchewki
4 łyżki pszennej mąki razowej
3 łyżki oleju
2 łyżki siemienia lnianego drobno zmielonego
1/2 szklanki wody
2 łyżki drobno posiekanych liści pokrzywy
kminek zielony
ostra papryka
sos sojowy
sól

Przygotowanie:

Nasiona słonecznika, jeśli nie są podkiełkowane, to podprażyć na suchej patelni. Zmielić. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na grubej tarce.

Mąkę zarumienić na patelni, dodać olej, zamieszać. Dodać siemię lniane i gorącą wodę, zagotować. Udusić marchewkę i cebulę na oliwie, zmiksować i dodać do sosu. Masę zagęścić, dodać słonecznik, pokrzywę, kminek i paprykę. Doprawić sosem sojowym i solą.
Nadesłał(a) euphrasia, dnia: 2011-05-14 11:40:57.515
Źródło/autor przepisu: czasopismo 'Wegetariański Świat" marzec 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z truskawek i kiełków słonecznika (wegańska)
Sałatka z czarnej fasolki, kiełków słonecznika i brokułów (wegańska)
Pasta brokułowa ze słonecznikiem (wegańska)
Pasta z prażonego słonecznika (wegańska)
Czosnkowa pasta ze słonecznika i ryżu (wegańska)
Pasta ze słonecznika a'la pasztetowa (wegańska)
Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska)
Pasta sojowa z dodatkiem marchewki, słonecznika i siemienia (wegańska)
Pasta do chleba z soczewicy, słonecznika i sezamu (wegańska)
Pasta marchewkowa lub brokułowa ze słonecznika na oko (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas