7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

3/4 szklanki czarnych jagód
1-3 łyżki cukru pudru (ilość uzależnić od upodobań i smaku jagód)
1/4 szklanki śmietany kremówki
kubeczek kefiru lub szklankę słodkiego mleka (znów wg upodobań)

Przygotowanie:

Do dzbanka miksera wsypać jagody, cukier puder, dodać śmietanę oraz kefir lub mleko. Zmiksować, przykryć i oziębić w lodówce.

Wskazówki i uwagi:

Przed podaniem rozlać do pucharków oraz udekorować kleksem śmietanki i kilkoma całymi jagodami. Jako dodatek można podać rurki waflowe.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl jagodowo-truskawkowy (lakto-wege)
Niebieski koktajl jagodowy (lakto-wege)
Mrożone jagodowe (wegańska+miód)
Sernik jagodowy z tofu na zimno, z jagodową galaretką (wegańska)
Jagodowo-truskawkowy deser (wegańska)
Lody bananowo-jagodowe (wegańska)
Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska & RAW)
Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska)
Kuskus po izraelsku (z owocami jagodowymi) (wegańska)
Koktajl cynamonowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas