7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka szpinakowa z rzodkiewką i sosem na bazie tahini



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 3-4 osób

ok. 4 pęczki świeżego szpinaku
2 duże rzodkiewki
garstka ziaren słonecznika

sos na bazie tahini:
2 łyżki tahini
1/2 łyżeczki miodu (lub słodu)
1 łyżeczka musztardy
sok z 1/2 cytryny
5-10 łyżek oleju
5-10 łyżek wody
sól
pieprz

Przygotowanie:

Szpinak dokładnie myjemy, suszymy, obieramy z łodyżek i grubszych żyłek, rwiemy na kawałki. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę lub ćwierćplasterki.

Sos: składniki mieszamy trzepaczką na gładki sos. Ilość wody i oleju dostosowujemy tak, aby otrzymać odpowiednią gęstość.
Całość mieszamy i posypujemy ziarenkami. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Ilości składników podaję orientacyjnie. Należy oczywiście kierować się własnym smakiem.
Nadesłał(a) joa, dnia: 2011-05-22 18:41:43.548
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z rukoli z pomidorami i sosem z pastą tahini (wegańska)
Surówka z rzodkiewek, pora i grejpfruta, z sosem pesto (wegańska)
Sos sezamowy "Tahini" (wegańska)
Surówka z rzodkiewki i granatu (wegańska)
Surówka z fenkuła i rzodkiewek (wegańska & RAW)
Tarator (libański sos z tahini) (wegańska)
Kalafior w sosie szpinakowym (lakto-wege)
Wiosenna surówka z rzodkiewkami i winegretem (ovo-wege)
Surówka z rzodkiewki i ogórka z winegretem (wegańska)
Surówka z pomidorów, rzodkiewek i papryki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas