7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marcepan (z odrobiną soku z cytryny)

Słodki i aromatyczny smakołyk.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

mielone migdały
cukier puder
olejek migdałowy
sok z cytryny

Przygotowanie:

Do mielonych migdałów dodajemy trochę cukru pudru, sok z cytryny, doprawiamy odrobiną aromatu migdałowego i ucieramy mikserem. Łyżeczką dodajemy wody, żeby masa uzyskała właściwą konsystencję. Jeśli zrobi się zbyt rzadka, należy dosypać suchych składników. Jeśli zbyt się klei - dodać więcej migdałów.

Z przechłodzonej w lodówce masy formować kuleczki. Można je lekko oprószyć kakao.

Wskazówki i uwagi:

Nie podaję dokładnych ilości, bo tutaj najlepiej robić to na oko - tak, żeby masa miała stałą, plastyczną i nie klejącą konsystencję. Ja zrobiłam porcję z jednej szklanki migdałów. Cukru musi być mniej – zacząć od dwóch czubatych łyżeczek.
Nadesłał(a) Cuksa, dnia: 2011-06-02 22:05:34.693
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jak myślicie, ile to może w lodówce spędzić(zjadliwe) zanim zacznie uciekać? :P
~Marek 2013-02-01 23:45:11.434

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kwas chlebowy z dodatkiem soku z cytryny (wegańska & RAW)
Koktajl bananowy z kroplą soku z cytryny (wegańska & RAW)
Razowe orkiszowe drożdżówki z wiśniami i marcepanem (bez ograniczeń)
Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Napój z cytryny i miodu (wegańska+miód)
Zupa ryżowa z cytryną (lakto-wege)
Awokado z cytryną i pieprzem (wegańska)
brzoskwinie pasteryzowane we własnym soku (wegańska)
Śliwki na zimę (w soku własnym) (wegańska)
Kaszka manna na soku przecierowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas