7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Duszona kapusta z koperkiem i koncentratem (na szybko)

Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub ryżem - jeśli nie odparujemy całej wody, robi się fajny sosik, który świetnie smakuje właśnie wymieszany z ziemniakami lub ryżem.

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 główka kapusty (najlepiej młodej)
1 pęczek zielonej cebulki
1 pęczek koperku
zioła (bazylia, tymianek, majeranek - najlepiej świeże)
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
łyżka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok pół godzinki.

Cebulkę ze szczypiorkiem, koperek i zioła kroimy. Mieszamy razem z kapustą, dodajemy sos sojowy i oliwę, podlewamy delikatnie wodą i dusimy. Kiedy kapusta będzie już miękka, dodajemy koncentrat pomidorowy.
Nadesłał(a) Annika, dnia: 2011-06-02 22:29:47.56
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege)
Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami (lakto-wege)
Prosta surówka z czerwonej kapusty z koperkiem (wegańska)
Duszona kapusta czerwona (wegańska)
Kapusta duszona z warzywami (wegańska)
Młoda kapusta duszona z pomidorami (wegańska)
Kapusta kiszona duszona z fasolą (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska)
Buraczki z kiszoną kapustą (duszone) (wegańska)
Wykwintna kapusta duszona na mleku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas