7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Szaszłyki: cukinia, pieczarki, papryka i tofu wędzone

Dobre danie na grilla.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1 cukinia
10 pieczarek
20 pomidorków cherry
2 papryki różnokolorowe
tofu wędzone
+ patyczki do szaszłyków

marynata:
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć, pokroić w kostkę (oprócz pomidorków). Pieczarki wystarczy na pół. Cukinię posypać solą, żeby puściła sok. W tym czasie pokroić tofu w kostkę. Cukinię wypłukać i osuszyć.

Nadziewać wszystkie produkty w dowolnej kolejności. Przygotować marynatę, posmarować szaszłyki. Piec na grillu ok. 20 minut, obracając.

Wskazówki i uwagi:

Proponuję podawać z dipem jogurtowym.
Nadesłał(a) fear77, dnia: 2011-06-20 22:09:35.758
Źródło/autor przepisu: Kamila
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szaszłyki cukinia + papryka + pieczarki (wegańska)
Cukinia duszona z papryką i wędzonym tofu (wegańska)
Szaszłyki papryka + pieczarki + cukinia, posypane sezamem (grill) (wegańska)
Szaszłyki z tofu (satay tofu) (wegańska)
Chrzanowa sałatka z makaronem, podsmażaną papryką i wędzonym tofu (wegańska)
Wegański bigosik z białej kapusty z papryką i wędzonym tofu (wegańska)
Szaszłyki z cukini, bakłażana, papryki i pieczarek (grill) (wegańska)
Czapati z dipem czosnkowo-cukiniowym z pieczarkami, papryka i tofu (wegańska)
Jajka sadzone na tofu wędzonym (ovo-wege)
Zapiekanka z wędzonym tofu i pesto (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas