7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Dziki ryż z salsą pomidorowo-cebulową na zimno (lub gorąco)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

ryż (ja używam ryż Tricolo z Uncle Bens, ponieważ tam jest ryż dziki, czerwony i biały)

salsa:
2 duże pomidory
1 duża cebula
sól
pieprz
ew. chili
trochę soku z cytryny

Przygotowanie:

Ryż gotujemy (tricolo gotuje się około 20 min.).

Pomidory oraz cebule bardzo drobno siekamy. Mieszamy oba składniki, dodajemy sól, pieprz oraz chili jeśli ktoś lubi na ostro. Na końcu dodajemy trochę soku z cytryny. Całość mieszamy z ryżem.

Wskazówki i uwagi:

Ja preferuję to danie na zimno. Można również salsę podgrzać i zrobić danie na gorąco.
Nadesłał(a) lovela5, dnia: 2011-06-27 12:10:51.665
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa serbska: pomidorowo-cebulowa z ryżem i groszkiem (lakto-wege)
Ryż w pikantnej marynacie na gorąco (wegańska)
Uniwersalna gorąca pasta pomidorowa (lakto-wege)
Nieco dziki ryż z mikrusami i ciepłą surówką (ovo-wege)
Pudding pomidorowy na zimno (wegańska)
Kus-kus pomidorowy z tofu marynowanym na gorąco (wegańska)
Tarta/zapiekanka z kaszy kukurydzianej z dynią i salsą pomidorową (lakto-wege)
Pomidorowa z ryżem (wegańska)
Ryż pomidorowy (wegańska)
Pomidorowy ryż z groszkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas