7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cukinia, cebula i szparagówka zgrillowane w marynacie musztardowo-tymiankowej

Ponoć dobre jest posypane potem serem białym;) Polecam z ziemniaczkami młodymi z koperkiem :D



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka szparagowa
cukinia (u mnie żółta)
cebula czerwona
świeży tymianek

marynata:
1 kopiasta łyżeczka musztardy sarepskiej
3 ząbki czosnku
przyprawa do warzyw grillowanych Knorr lub własna mieszanka przypraw
oliwa

Przygotowanie:

Szparagówkę gotujemy w osolonej wodzie, a cukinię kroimy w plastry i też podgotowujemy chwilę. Cebulę kroimy w krążki.

W szklance rozpuszczamy w wodzie musztardę, przeciśnięty czosnek i przyprawę do warzyw grillowanych, dodajemy sporo oliwy.

Możemy dodać oliwę do marynaty lub najpierw posmarować nią patelnię grillową (czy tackę/grill) i wrzucić warzywa, a potem zalać marynatą. Przerzucamy co jakiś czas i posypujemy świeżym tymiankiem :)
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2011-06-28 19:45:06.118
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinia faszerowana pomidorową cebulą (wegańska)
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege)
Majonez tymiankowo-cytrynowy (ovo-wege)
Zupa pomidorowo-tymiankowa (wegańska)
Napój winogronowo-tymiankowy (wegańska)
Sos musztardowy (wegańska)
Feta w czosnkowo-tymiankowym oleju (lakto-wege)
Pieczone cytrynowo-tymiankowe ziemniaki (wegańska)
Giardiniera - pieczona papryka w marynacie (wegańska)
Ryż w pikantnej marynacie na gorąco (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas