7684 przepisów wegetariańskich
w tym 4878 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Puree z soczewicy

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

0,5 szklanki czerwonej soczewicy
1,5 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
mała puszka pasty/przecieru z pomidorów
2-3 ząbki z czosnku
sól ziołowa
pieprz
inne przyprawy, np. kminek, oregano, chili, papryka

Przygotowanie:

1. Soczewicę wrzucić do bulionu, dodać pastę pomidorową, czosnek, doprawić solą ziołową, pieprzem i innymi przyprawami (np. kminek, oregano, chili, papryka).
2. Gotować na małym ogniu, aż nabierze konsystencji puree.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 30, 2000
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo dobry przepis !! :)
~Kaja Nov 16, 2010

Puree jest pyszne. Polecam. Moim zdaniem porcja wystarczy dla dwóch osób.
autor anonimowy Jun 24, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Indyjski daal czyli puree z czerwonej soczewicy (z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego) (wegańska)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Puree z brokułów (wegańska)
Fasolka pod pierzynką z puree (lakto-wege)
Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege)
Puree z marchwi i ziemniaka (bez ograniczeń)
Puree ziemniaczano-szpinakowe (wegańska)
Puree ziemniaczano-ryżowe (wegańska)
Puree z soi z cebuką (wegańska)
Puree dyniowo-ziemniaczane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas