7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Dobre buleczki (stara receptura)

Kuchnia śląska



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 łyżka stołowa masła (50g) • 2 jajka • szczypta soli • 500gr mąki • paczka proszku do pieczenia Oetkera • 1/4 litra mleka • tłuszcz do blachy

Przygotowanie:

Masło utrzeć na śmietanę (do konsystencji śmietany :-))), dodając potem żółtka, sól i mleko. Mąkę zmieszaną z proszkiem wsypać do urobionego ciasta i gnieść. Wywałkowawszy ciasto na palec grubo, formować kawałeczki 6 -7 cm długie i 2 cm szerokie, które kładzie się na blachę wysmarowaną tłuszczem, smarując z góry białkiem. Piecze się 1/2 godziny.
Z powyższej ilości powinno być 35 bułeczek. Najlepsze jeszcze ciepłe, z marmoladą lub masłem.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy śląskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

dobre słodkie (wegańska)
makaronik z sosikiem całkiem dobry, szybki i tani ;) (lakto-wege)
Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 1 (wegańska)
Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 2 (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas