7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową

Wymarzony obiad w upalne dni. Ochłodzi, ukoi i zasmakuje!



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1/2 kg buraków czerwonych
2 opakowania kefiru
1 cebula
sól
pieprz
szczypta startej gałki muszkatołowej
+ 2 łyżki śmietany
+ ew. jajko

Przygotowanie:

Umyte buraczki gotować, aż będą miękkie. Gdy będą gotowe, odcedzić je, obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, drobno pokroić i dodać do buraczków. Całość zmiksować z kefirem. Następnie doprawić wedle uznania solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Chłodnik podawać polany śmietaną, można też dodać kawałek jajka czy pietruszki.
Nadesłał(a) bams, dnia: 2011-07-02 15:38:20.55
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową (wegańska)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska)
Pikantny chłodnik z rzodkiewkami, ogórkiem i cebulą barwiony buraczkiem (bez ograniczeń)
Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń)
Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska)
Zupa krem z topinamburu z gałką muszkatołową (wegańska)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas