7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą

Proste, wegetariańskie danie na każdą kieszeń przygotowywane w parowarze (na parze)

Średnia ocena: [3.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

brokuł
kalafior
2 duże marchewki
pomidor
papryka
cebula
oliwki
ryż brązowy
czosnek
+ opcjonalnie inne warzywa do smaku
kapary
mozarella

Przygotowanie:

1) Na jedno piętro parowaru wrzucamy podzielony na "różyczki" kalafior i brokuł.
2) Na drugie piętro wrzucamy pokrojoną w plastry marchew i pomidory, posiekaną w paski paprykę, posiekaną w kostkę cebulę i całe oliwki.
3) Dodatkowo wyciskamy czosnek i wcieramy go bezpośrednio do ryżu gotowanego na najwyższym piętrze parowaru.

Na koniec całość podaną razem na talerzu obsypujemy kaparami oraz startym na tarce serem mozarella. Całość możemy zaromatyzować świeżymy ziołami.

Wskazówki i uwagi:

danie należy podawać od razu po zdjęciu z parowaru aby ser się lekko rozpuścił. a na koniec polewamy paroma kroplami sosu tao-tao - smacznego.
Nadesłał(a) senegall, dnia: 2011-07-02 15:54:20.376
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka z brązowego ryżu i warzyw (wegańska)
Brązowy ryż z pomidorami, oliwkami i czosnkiem (wegańska)
Arabski bukiet z warzyw (wegańska)
Bukiet warzyw z pary (wegańska)
Brązowy ryż z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)
Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami (ovo-wege)
Spaghetti z bakłażanem, kaparami i oliwkami (wegańska)
Brązowy ryż z bakaliami (wegańska)
Ryż brązowy z kapustą (wegańska)
Papryka z brązowym ryżem z mikrofali (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas