7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chłodnik ogórkowy (bułgarski tarator)

Pyszny orzeźwiający chłodnik na upalne dni. Można podawać sam, z ziemniakami luz z pieczywem.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1 l kefiru lub jogurtu naturalnego
500 g ogórków szklarniowych
0,5 pęczka szczypiorku
0,5 pęczka koperku
0,5 pęczka natki pietruszki
3-4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i wstawić do lodówki na ok. 30 min.

Szczypiorek, koperek, natkę pietruszki drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć. Ogórki delikatnie odcisnąć. Schłodzony jogurt wlać do ogórków, dodać pozostałe składniki i 2 łyżki oliwy. Całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadesłał(a) casablanca12, dnia: 2011-07-03 16:26:41.74
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik bułgarski 2 (lakto-wege)
Chłodnik ogórkowy z czosnkiem (lakto-wege)
Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege)
Tarator - jogurtowy chłodnik z ogórkiem i czosnkiem (wg "Obst und Gemuese") (lakto-wege)
Chłodnik ogórkowy z czosnkiem i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Chłodnik paprykowo-ogórkowy z sokiem z cytryny i pomarańczy (wegańska & RAW)
Chłodnik litewski z botwiną, kwasem ogórkowym i ogórkami kiszonymi (bez ograniczeń)
Bułgarski patatnik (lakto-wege)
Bułgarska salatka z buraków (lakto-wege)
Zapiekanka bułgarska z bakłażanem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas