7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Elegancki warzywno-gruszkowy chłodnik z fetą



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

700 g dojrzałych, miękkich i soczystych gruszek
2 łodygi selera naciowego
750 ml bulionu warzywnego
sól
biały pieprz
sok z 1/2 cytryny
220 ml śmietanki kremówki
100 g sera feta

Przygotowanie:

Gruszki obrać, rozciąć na połówki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kosteczkę. Gruszki i plasterki selera (nać będzie służyła do dekoracji) zalać niewielką ilością wody i gotować 15 minut. Schłodzić, zmiksować na gładki krem.

Zagotować bulion i dodać puree gruszkowe. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zupę mocno schłodzić, a następnie wymieszać z ubitą śmietanką. Dodać pokrojony w kostkę ser feta. Przed podaniem udekorować listkami selera.
Nadesłał(a) dorota54, dnia: 2011-07-05 22:18:13.857
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wiosenna sałatka warzywno-owocowa z jajkiem i fetą (bez ograniczeń)
Chłodnik z melona + szaszłyki z fety i malin (lakto-wege)
Chłodnik litewski z ogórkami, czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Elegancka sałatka z konserwowych szparagów z groszkiem i pieczarkami (wegańska)
Chutnej śliwkowo-gruszkowy (wegańska)
Ciasto gruszkowe (razowe) (wegańska)
Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska)
Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska)
Dżem rokitnikowo-gruszkowy (wegańska)
Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas