7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kalafior z sosem jogurtowo-orzechowo-czosnkowym

Pyszne na zimno, jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

150 g kalafiora
5 g mielonych orzechów włoskich
ok. 8 g całych orzeszków włoskich
mały jogurt naturalny
ząbek czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kalafior ugotować, ale nie rozgotować.

Część orzechów zmielić (lub podkraść babci, jeśli nie ma się młynka, a następnie fachowo przemycić do własnej kuchni). Resztę orzechów posiekać na mniejsze kawałki, po czym uprażyć. Jogurt wymieszać z owymi orzechami, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Sosem polać kalafior i zajadać :)
Nadesłał(a) aga, dnia: 2011-07-07 15:13:54.884
Źródło/autor przepisu: mój blog - http://eksperymentalnie.blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażony kalafior z sosem jogurtowym (bez ograniczeń)
Bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)
Ziemniaki z kalafiorem lub kapustą w sosie pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege)
Surówka Jacka - rzodkiewkowa z czosnkowym sosem jogurtowym (lakto-wege)
Warzywa z grilla z sosem czosnkowo-jogurtowym (lakto-wege)
Smażony bakłażan z sosem jogurtowo-czosnkowym (lakto-wege)
Sałatka kukurydziana z serem i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Kalafior w sosie koperkowym lub koperkowo-czosnkowym (wegańska)
Burger wegetariański orzechowo-słonecznikowy (z sosem keczupowo-jogurtowym) (wegańska)
Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas