7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sajgonki z mieszanką chińską gotowane na parze

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 10 szt.

papier ryżowy
opakowanie warzyw mrożonych (mieszanka chińska)
świeży imbir (2 cm)
ząbek czosnku
świeży sezam (2 łyżki)

oliwa z oliwek do smażenia
sos sojowy (2 łyżki)
olej sezamowy (1 łyżeczka)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Na rozgrzanej patelni smażymy na oliwie przez 5 minut czosnek i imbir (wyciśnięte przez wyciskarkę do czosnku). Dodajemy warzywa (rozmrożone), sezam, sos sojowy, olej sezamowy, sól i pieprz. Smażymy przez 5 minut.

Na talerz wylewamy odrobinę ciepłej wody, namaczamy kolejno arkusze papieru ryżowego, nakładamy farsz z warzyw i zawijamy. Sajgonki wkładamy do steamera (sprzęt do gotowania na parze) na kilka minut, w celu podgrzania. Gotowe. Smacznego :)
Nadesłał(a) dejagata, dnia: 2011-07-23 20:21:35.641
Źródło/autor przepisu: mój blog - http://foodpornveganstyle.blogspot.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

wyglada super
jutro chyba sobie zrobie !
agnmid 2011-07-24 23:16:21.32

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Faszerowana papryka gotowana na parze (wegańska)
Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską (wegańska)
Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska)
Buchty - kluski drożdżowe gotowane na parze (bez ograniczeń)
Bakłażan faszerowany ryżem z mieszanką chińską i papryką (wegańska)
Bukiet warzyw z pary (wegańska)
Jesienne sajgonki (wegańska)
Sajgonki po "wietnamsku" (wegańska)
Warzywa na parze w sosie sezamowym (wegańska)
Mieszanka jarzynowa po chińsku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas