7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaron z sosem jogurtowo-grzybowym z pestkami słonecznika

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [10]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

5 pęczków makaronu razowego
200 g makaronu zwykłego

2 garści grzybów suszonych
1 cebula
1 por
1 ząbek czosnku
1 garść ziaren słonecznika
oliwa do smażenia
1 jogurt sojowy
czosnek granulowany
pieprz
sól

Przygotowanie:

1. Moczymy suszone grzyby przez około 12 h.
2. Kroimy cebulkę, pora oraz czosnek. Podsmażamy na oliwie doprawiając solą.
3. Gotujemy w międzyczasie wodę do makaronu i wrzucamy makaron do wrzącej wody. Po 2 min. gotowania wyłączamy gaz i odstawiamy na 10 min. do momentu zmięknięcia makaronu.
4. Odlewamy wodę z grzybków.
5. Do smażących się warzy dodajemy grzybki i słonecznik. Podsmażamy 2-3 minuty.
6. Dodajemy jogurt sojowy, mieszamy. Dodajemy łyżeczkę oliwy i przyprawy. SMACZNEGO!
Nadesłał(a) xgabrielllex, dnia: 2011-07-25 16:23:46.158
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

absolutnie przepyszne. dziękuję za przepis!
~bzm 2012-03-31 19:36:04.432

Z informacji jakie mam nieopłacalne są hodowle na pożywkach odzwierzęcych. Wykorzystuje się hodowle organiczne, ale nie odzwierzęce.
xgabrielllex 2011-07-27 20:21:03.089

Nie ma czegoś takiego jak syntetyczne bakterie. Jak już to sztucznie wyhodowane w laboratorium i tak pewnie na pożywce odzwierzęcej :P
Bellis_perennis 2011-07-27 12:17:37.688

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szybkie brokuły z makaronem azjatyckim i sosem jogurtowym (lakto-wege)
Łężnie z sosem grzybowym (wegańska)
Wegański twarożek z pestek słonecznika (wegańska)
Sos jogurtowy (lakto-wege)
Sałata z mango, pestkami słonecznika i kełkami (wegańska)
Surówka obiadowa z marchwi, selera i pestek słonecznika (wegańska)
Frytki z tofu w białym sosie grzybowym (lakto-wege)
Kotlety sojowe z sosem grzybowym z proszku (wegańska)
Naleśniki w staropolskim stylu, z kaszą i sosem grzybowym (bez ograniczeń)
Żółty sos jogurtowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas