7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zielony farsz z brokuła i szpinaku (do naleśników)

Np. do naleśników pszenno-żytnich na piwie zapiekanych pod żółtym serem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży brokuł lub 2 mniejsze
1/2 paczki mrożonego szpinaku lub 2-3 pęczki świeżego
2-4 ząbki czosnku
gałka muszkatołowa
sos sojowy ciemny
sól
pieprz
ew. szczypta cukru

Przygotowanie:

Brokuł obgotować w niewielkiej ilości wody, pod koniec dodać szpinak.

Wszystko pognieść niezbyt dokładnie np. tym czymś do gniecenia ziemniaków, wcisnąć czosnek, doprawić przyprawami. Czasami warto dodać szczyptę cukru jak się wydaje gorzkawe.
Nadesłał(a) sowa, dnia: 2003-08-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Farsz do naleśników ze szpinaku z żółtym serem i śmietaną (lakto-wege)
Farsz do naleśników ze szpinaku i serka ricotta, feta lub sera żółtego (bez ograniczeń)
Zielony koktajl z mango i szpinaku (wegańska)
Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Kurki jako farsz do naleśników (wegańska)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami (ovo-wege)
Makaron biało-zielony (ze szpinakiem i fetą) (lakto-wege)
Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege)
Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas