7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Placki z kalarepki

Doskonały sposób na wykorzystanie kalarepy, nawet tej mocno wyrośniętej. Idealny do tego jest sos czosnkowy.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

1/2 kalarepki średniej wielkości
3 czubate łyżki mąki (ja wykorzystałam mąkę gryczaną)
1 jajko
sól
pieprz
odrobina curry
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Kalarepkę ścieramy na tarce z dużymi oczkami, solimy i czekamy ok. 5 min. aż puści sok. Następnie dodajemy mąkę, jajko, sól, pieprz i curry. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe placuszki i kładziemy na rozgrzaną oliwę. Smażymy na złoto.
Nadesłał(a) Natka, dnia: 2011-07-31 23:56:16.092
Źródło/autor przepisu: Pomysł powstał w jednej chwili, zostałam obdarowana mega wielką kalarepką i musiałam ją jakoś wykorzystać. Pomysł okazał się świetny.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

W warzywniakach już się pojawiła kalarepa (marokańska) więc wkrótce zacznie się sezon na takie delicje :)
Natka 2012-03-29 18:59:02.883

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z kalarepki i marchwi (wegańska & RAW)
Surówka z kalarepki z sosem majonezowym (ovo-wege)
Zupa z kalarepki z ziemniakami i bazylią (lakto-wege)
Surówka z kalarepki z jabłkiem i czosnkiem (wegańska & RAW)
Surówka z kalarepki z sosem śmietanowo-chrzanowym (lakto-wege)
Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami (lakto-wege)
Pasta / dip twarożkowy z gotowanej kalarepki (lakto-wege)
Surówka wiosenna z kalarepki, marchewki, pomidora i rzodkiewek (wegańska)
Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą (wegańska)
Surówka działkowca - z kalarepki, pomidora i papryki (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas