7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy

Sos jest przepyszny! Polecam przeróżne modyfikacje :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

8 łyżek oliwy
3-4 łyżki wody
4 łyżki octu
3 ząbki czosnku
1 czubata łyżeczka łagodnej musztardy (u mniej krem z gorczycy z miodem firmy Ankorp)
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
szczypta pieprzu białego
1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich

Przygotowanie:

Czosnek zgnieść w prasce do czosnku. Wszystko wymieszać dość energicznie (można przelać do butelki i wstrząsnąć).

Wskazówki i uwagi:

Nie przejmować się dziwnym kolorem i tym, że się rozwarstwia :D
Nadesłał(a) ruta, dnia: 2011-08-15 12:47:12.74
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Brokuły w sosie pomidorowo-ziołowo-czosnkowym (wegańska)
Dip czosnkowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Grzanki ziołowo-czosnkowe z serem (lakto-wege)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)
Mrożone kostki ziołowe lub czosnkowe (na zimę) (wegańska)
Zielona sałatka z kiełkami i czosnkowo-ziołowym winegretem (wegańska)
Sałatka z fasoli z czosnkowo-ziołowym winegretem (wegańska)
Pasta ziołowo-czosnkowa z fasoli canario lub jaś (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas