7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa w prostym sosie pomidorowym

Ja podaję z ryżem, który chwilę prażę przed ugotowaniem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/2 kg fasolki szparagowej
3-4 średniej wielkości pomidory
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
olej/oliwa do smażenia
sól
pieprz
bazylia

Przygotowanie:

Myjemy fasolkę, obcinamy końcówki i gotujemy do miękkości.

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, cebulę również w kostkę. Na patelnię (ja daję na nierozgrzany jeszcze olej) wrzucamy cebulkę, chwilę później pomidory i ulubione przyprawy, wciskamy ząbek czosnku i tak dusimy kilka minut.

Fasolę szparagową kroimy na kawałeczki i dorzucamy na patelnię. Wszystko razem mieszamy i voilà.
Nadesłał(a) Surri, dnia: 2011-09-10 12:03:31.181
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska)
Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska)
Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege)
Fasola w sosie pomidorowym (wegańska)
Curry pomidorowe z soczewicą lub fasolką szparagową (wegańska)
Ciecierzyca z pomidorowymi brokułami i fasolką szparagową (wegańska)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege)
Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas