7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kofta indyjska

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

450 g świeżego szpinaku
200 g sera twarogowego
275 g mąki z ciecierzycy
3 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
1 łyżka startego świeżego imbiru
2 pokruszone suszone chili
1 łyżeczka kurkumy
0,5 łyżeczki garam masali
0.5 łyżeczki mielonej kolendry
sól do smaku
olej do smażenia

Przygotowanie:

Szpinak umyć, sparzyć zanurzając na kilka minut w gotującej się wodzie. Posiekać.

Rozgrzać tłuszcz, podsmażyć imbir i chili, dodać mielone pozostałe przyprawy i czosnek. Wrzucić posiekany ser i mieszając smażyć minutę, dodać szpinak. Doprawić solą, dodać mąkę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Poczekać aż ostygnie.

Uformować kulki o średnicy 2,5 cm i usmażyć. Powinny być lekko brązowe. Odsączyć na sitku. Podawać np. z sosem pomidorowym.
Nadesłał(a) la_loba, dnia: 2011-11-08 04:28:03.864
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kofta indyjska z kapusty (wegańska)
Alu kofta (kofta z ziemniaków i kalafiora) (wegańska)
Rozgrzewająca zupa indyjska (wegańska)
Indyjskie curry w 15 minut (wegańska)
Indyjska cykoria z tofu (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Lassi - indyjski napój jogurtowy (lakto-wege)
Paratha - smażony chlebek indyjski (wegańska)
Raita - indyjski dip miętowy (lakto-wege)
Boskie indyjskie burgery z soczewicy (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas