7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ciasto kokosowe

Potrawa śląska



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Mąka pszenna 20 dag.
Cukier 10 dag
Margaryna 10 dag
Jaja 2 szt.
Śmietana 4-5 łyżek
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Tluszcz do blachy

Masa kokosowa :
Wiórki kokosowe 20 dag.
Jaja 2 szt.
Masło 20 dag.
Cukier 10-15 dag

Przygotowanie:

Blachę płaską wysmarować tłuszczem. Margarynę utrzeć z cukrem oraz jajami na pulchną masę, dodać śmietanę, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać i przełożyć na
blachę. Wiórki kokosowe, masło, jaja i cukier zagnieść jak na posypkę i nałożyć równomiernie na ciasto. Piec w piekarniku o temperaturze podobnej jak przy wypieku babek ucieranych.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy śląskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Banany w cieście kokosowym (wegańska)
Ciasto jabłkowo-kokosowe (bez ograniczeń)
Kokosowy paj (ciasto) (bez ograniczeń)
Eki - ciasto z masą kokosową (bez ograniczeń)
Ciasto kokosowo-jabłkowe z okary (wegańska)
Tarta / Ciasto z kremem kokosowym (wegańska)
Śniadaniowe ciasto kokosowo-daktylowe (wegańska)
Ciasto kokosowe (bez pieczenia) (lakto-wege)
Sowy - ciasto ze śmietaną kokosową i owocami (wegańska)
Sztandarowa babka czyli ciasto kokosowo-cytrynowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas