7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Krzepa Rzepi

Krzepiący sok z czarnej rzepy i cytryny. Postawi na nogi nawet umarłego. Ma wyrazisty, kwaśno-ostry smak. Doskonały na kaca.

Średnia ocena: [4.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [7]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 2 szklanki

4 duże cytryny
2 czarne rzepy
2 nieduże jabłka
kawałek świeżego imbiru
cynamon
woda (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Cytryny i rzepę obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Przy pomocy sokowirówki wycisnąć sok. Dodać cynamon, opcjonalnie trochę wody.
Nadesłał(a) barianna, dnia: 2011-09-29 21:48:57.024
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Haha, a mogłabym się założyć, że to marchewka - piękny kolorek :) Intrygujące, że aż tak pomarańczowe wyszło przy takich "bladych" składnikach.
patrycccja 2013-01-12 00:17:12.184

Absolutnie nie! Żadnej marchewki! :) Zdjęcie zrobione od razu po przyrządzeniu z powyższego opisu. Myślę, że kwestia ustawień w aparacie - podłoga też jakby bardziej "marchewkowa" na zdjęciu. ;)
barianna 2013-01-11 22:00:10.455

Ewidentnie z marchewki :) Barianna zapomniała o niej wspomnieć w przepisie albo tylko czasem ją dodaje...
patrycccja 2013-01-11 11:01:41.623

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas