7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaron "samo zdrowie" ze śmietanowo-czosnkowym szpinakiem

Fantastyczny smak, szybkość przygotowania i podgrzania to atuty tego dania.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [8]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

makaron rurki, świderki lub muszelki 250 g
szpinak mrożony 500g
śmietana 30% 250 ml
czosnek
sól
pieprz
1 łyżka masła do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować na półtwardo.

Na patelni rozgrzać masło. Podsmażyć szpinak, odparować wodę. Dodać dużą ilość zmiażdżonego czosnku, sól i pieprz. Wlać śmietanę i zagotować. Połączyć z makaronem i... zajadać.

Wskazówki i uwagi:

Można posypać wierzch startym żółtym serem.
Nadesłał(a) gracet, dnia: 2011-09-13 21:24:59.932
Źródło/autor przepisu: koleżanka z pracy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

dziękuję za sugestie! śmietana słonecznikowa brzmi bardzo zachęcająco, na dniach ją przyrządzę i dam znać co wyszło z tego dania po wegańskich modyfikacjach :). myślę, że będzie świetnie pasować.
majczi 2012-04-28 23:35:34.262

majczi - a ja uzylabym smietany slonecznikowej. W takich daniach jak to smietana slonecznikowa sprawdza sie u mnie w 100%. Przepis znajdziesz tu: puszka.pl/przepis/6625-smietana_slonecznikowa.html
Iwo-na 2012-04-28 20:30:29.421

@majczi ja używam do podobnego sosu śmietany 18% a nawet 12% i jest ok
tiny 2012-04-28 14:59:53.157

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z czosnkowym szpinakiem i pomidorami na zimno (wegańska)
Makaron ze szpinakiem (wegańska)
Sos śmietanowo-czosnkowy do kalafiora (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)
Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege)
Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń)
Spaghetti z kurkami i sosem śmietanowo-czosnkowym (Alfredo) (lakto-wege)
Sos zielony (śmietanowo-ziołowy) do makaronu (lakto-wege)
Pierogi drożdżowe czosnkowe (z twarogiem i śmietanowo-czosnkowym dressingiem) (lakto-wege)
Makaron ze szpinakiem i niebieskim serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas