7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: 8 -10

granulat sojowy - ilość zależy od oczekiwanej liczby kotlecików,
szpinak,
jajko,
koperek lub natka pietruszki,
pieprz,
sól,
bułka tarta,
siekane orzechy lub chrupki kukurydziane,
olej

Przygotowanie:

Zalać granulat sojowy wrzątkiem i poczekać, aż zmięknie.

Przesmażony szpinak wyrobić z granulatem i jajkiem, dodać posiekany koperek lub pietruszkę, doprawić solą i pieprzem.

Formować kotleciki (można robić w różnych kształtach, wtedy chętniej sięgają po nie dzieci) i otaczać w bułce, orzechach lub chrupkach, zależnie od tego, co lubią domownicy lub goście i smażyć na oleju lub oliwie.

Danie można wziąć do pracy, serwować na obiad lub na przyjęciu.

Wskazówki i uwagi:

Chętnie jedzą dzieci, gdy formuję kształty kwiatków lub zwierzaczków.
Nadesłał(a) ~zofia, dnia: 2011-10-01 20:52:56.531
Źródło/autor przepisu: przepis otrzymałam od znajomej i trochę zmodyfikowałam
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotleciki sojowo-owsiane (ovo-wege)
Kotleciki sojowe własnoręczne (bez ograniczeń)
Kotleciki z granulatu sojowego (wegańska)
Makaron ze szparagami i kotlecikami sojowymi (wegańska)
Makaron ze szpinakiem i kawałkami kotletów sojowych (lakto-wege)
Kotleciki z okary (wegańska)
Kotleciki z warzyw (ovo-wege)
Kotleciki jajeczne (ovo-wege)
Kotleciki z pokrzywy (ovo-wege)
Kotleciki z soczewicy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas